Продукти:
• 1пакет готови кори
• 250 г грах от консерва
• 3 моркова
• 100 г сварен зрял фасул
• 300 г кашкавал
• 1 яйце
• 3 с.л. маргарин
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме морковите, нарязваме ги на кръгчета и заедно със сварения фасул и отцедения грах ги задушаваме в разтопеното масло. Подправяме със сол и черен пипер на вкус. Нарязваме кашкавала на тънки ивички.
В намаслена тавичка разстиламе първата кора. Отгоре разпределяме част от кашкавала и зеленчуковата смес. Слагаме втората кора и отгоре отново разстиламе кашкавал и зеленчуци. Продължаваме така, докато свършат продуктите. Най-отгоре покриваме с последната кора, намазваме с разбитото яйце и печем в умерено загрята фурна.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...