Кулинарни рецепти » Пилешка дроб сарма

 Пилешка дроб сарма

Продукти:

• 300 г дробчета със сърчица
• 300 г воденички
• 1,5 ч.ч. ориз
• 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз)
• 2 яйца
• 3-4 с.л. олио
• 1-2 с.л. брашно
• 1/2 ч.ч. кисело мляко
• магданоз
• джоджен
• девесил
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме дреболиите в подсолена вода, отцеждаме ги и нарязваме на дребно. В олиото задушаваме ситно нарязания лук, дреболиите, измития ориз и наливаме част от бульона, в който са врели дреболиите.

Подправяме сместа с магданоз, джоджен, девесил, черен пипер, объркваме и изсипваме всичко в тава, заливаме с 3 ч.ч. бульон от варенето на дреболиите.

Печем в умерена фурна около 40 мин, докато изври водата. Накрая заливаме с разбитите с малко брашно и кисело мляко яйца и отново поставяме във фурната, за да се зачерви заливката.

Поднасяме дроб сармата с кисело мляко и салата по вкус.

Автор: Магдалена Калоянова

Представяме Ви:

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Начало