Продукти: (за 6 порции)
• 900 г дробчета
• 150 г брашно
• 1 ч.л. черен пипер
• 6 с.л. олио
• 25 г краве масло
• 12 по-големи гъби
• 100 г кромид лук
• 1-2 счукани скилидки чесън
• 2 с.л. зехтин
• 125 мл сухо бяло вино
• 1/2 ч.л. семе от копър
• 1 голям червен домат
• сол
Начин на приготвяне:
Поръсваме дробчетата с черен пипер и сол и ги овалваме в брашното. На умерен котлон сгорещяваме 3 с.л. олио и 1 с.л. масло, задушаваме 1-2 мин нарязаните на ивици гъби и ги вадим от мазнината. Връщаме тигана на котлона, сипваме останалата мазнина /без зехтина/, прибавяме наситнените лук и чесън и задушаваме 2 мин.
Сгорещяваме зехтина и пържим в него 4-5 мин дробчетата, докато равномерно поруменеят. Изваждаме ги в затоплен съд, а в мазнината слагаме семето от копъра и виното и оставяме тази смес да къкри на умерен котлон 4-5 мин. Прибавяме всички съставки на ястието в тази смес и накрая – обеления и наситнен домат. Щом сместа заври, поръсваме със сол и черен пипер, разбъркваме и сваляме от котлона.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...