Кулинарни рецепти » Печени манти с пилешки дробчета

 Печени манти с пилешки дробчета
/Турция/

Продукти:

За тестото:

• 2 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. олио
• 25 г мая
• сол

За плънката:

• 200 г пилешки дробчета
• 1 ч.ч. ориз
• 1 глава лук
• 1 яйце
• половин пакетче краве масло
• 2 ч.ч. пилешки бульон
• черен пипер, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Размиваме маята с малко вода и я оставяме да престои 5 мин. От пресятото брашно, затопленото мляко, маята, олиото и солта омесваме средно твърдо тесто. Оставяме го да втасва, докато удвои обема си.

Сваряваме дробчетата в подсолена вода, изваждаме и ги нарязваме. Запържваме ги в част от маслото и прибавяме ситно нарязания лук. Задушаваме около 5 мин и прибавяме ориза. Пържим сместа около 10 мин, заливаме я с горещия бульон и варим на тих огън, докато оризът се свари. Поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз и посоляваме на вкус.

Разточваме втасалото тесто на кора с дебелина 5 мм, от която изрязваме квадратчета със страна 6 см. Слагаме в средата на всяко квадратче по малко плънка и загъваме краищата така, че да покрият плънката, и ги прищипваме като бохчичка.

Нареждаме мантите в намаслена тавичка и печем в умерена фурна. Когато краищата се зачервят, поливаме с бульона и печем още 15 мин, докато се изпари бульона. Поднасяме мантите топли.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало