Кулинарни рецепти » Рагу с пилешки дреболии

 Рагу с пилешки дреболии

Продукти: (за 2 порции)

• 300 г пилешки дреболии
• половин глава лук
• 1 морков
• 2 с.л. грах
• 2-3 гъби
• 1 картоф
• 1 ябълка
• 30 г краве масло
• 1 ч.л. нишесте
• 1 к.ч. сметана
• 1 ч.ч. бульон
• 1 жълтък
• лимонов сок
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме дреболиите на малки парченца, посоляваме ги, поръсваме ги с лимонов сок и ги задушаваме в част от маслото. Прибавяме останалото масло заедно с нарязаните гъби, ябълка и морков. Заливаме с бульона и кипваме.

Слагаме обелените и нарязани на кубчета картофи и граха. Когато картофите се сварят прибавяме размитото в малко вода нишесте. Кипваме ястието, посоляваме, поръсваме с черен пипер и го отстраняваме от огъня. Застройваме готовото рагу с жълтъка, разбит със сметаната.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Начало