Кулинарни рецепти » Рагу с пилешки дреболии

 Рагу с пилешки дреболии

Продукти: (за 2 порции)

• 300 г пилешки дреболии
• половин глава лук
• 1 морков
• 2 с.л. грах
• 2-3 гъби
• 1 картоф
• 1 ябълка
• 30 г краве масло
• 1 ч.л. нишесте
• 1 к.ч. сметана
• 1 ч.ч. бульон
• 1 жълтък
• лимонов сок
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме дреболиите на малки парченца, посоляваме ги, поръсваме ги с лимонов сок и ги задушаваме в част от маслото. Прибавяме останалото масло заедно с нарязаните гъби, ябълка и морков. Заливаме с бульона и кипваме.

Слагаме обелените и нарязани на кубчета картофи и граха. Когато картофите се сварят прибавяме размитото в малко вода нишесте. Кипваме ястието, посоляваме, поръсваме с черен пипер и го отстраняваме от огъня. Застройваме готовото рагу с жълтъка, разбит със сметаната.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Начало