Кулинарни рецепти » Плевенска мусака от пилешки дреболии

 Плевенска мусака от пилешки дреболии

Продукти:

• 300 г пилешки дреболии
• 1 кг картофи
• 3-4 глави лук
• 1 к.ч. бяло вино
• 1 к.ч. разтопено краве масло или маргарин
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

В мазнината задушаваме до омекване нарязания на тънки филийки лук. Прибавяме пилешките дреболии, нарязани по преценка на домакинята. Задушаваме ги 5-6 минути и наливаме виното и 1 ч. ч. топла вода. Отново задушаваме 15 минути.

Нарязваме на филийки картофите и в намазана тавичка нареждаме пласт картофи, а след това смес от пилешки дреболии и лук, като всеки пласт поръсваме със сол и черен пипер. Най-отгоре завършваме с картофи.

Завиваме тиквичката с алуминиево фолио и печем 1 час в слаба фурна. Махаме фолиото и запичаме картофите до златисто.

Автор: Ели Георгиева

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Начало