Кулинарни рецепти » Задушени пилешки дреболии

 Задушени пилешки дреболии

Продукти: (за 4 порции)

• 300 г пилешки дреболии
• 2 глави лук
• 4 с.л. свинска мас
• 1 с.л. брашно
• 2-3 чушки
• 2-3 домата
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на филийки и го задушаваме в част от мазнината. Щом омекне, прибавяме ситно нарязаните дреболии, а след това - брашното.

В останалата мазнина задушаваме ситно нарязаните чушки и настърганите домати. Поръсваме с червен пипер и прибавяме към дреболиите. Заливаме ястието с малко топла вода, подправяме с черен пипер и сол и оставяме да ври на тих огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Начало