Продукти: (за 4 порции)
• 300 г ориз
• 16 дробчета
• 1 ч.ч. брашно
• 1 к.ч. олио
• 1 главичка лук
• 1 к.ч. бяло вино
• 2 скилидки чесън
• 1 щипка индийско орехче
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме ориза в подсолена вода.
Поръсваме дробчетата с черен пипер и сол, овалваме ги в брашното и ги изпържваме в сгорещената мазнина. Изваждаме ги и в същата мазнина задушаваме ситно нарязания лук. Наливаме виното, подправяме с индийското орехче, черен пипер и сол на вкус и варим на тих огън.
Щом сосът се сгъсти, връщаме дробчетата. Прибавяме ситно нарязания чесън и варим още 5-6 мин.
Разпределяме ориза на купчинки в средата на чиниите за сервиране, а около него слагаме пилешките дробчета заедно със соса.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...