Кулинарни рецепти » Желирана пъстърва

 Желирана пъстърва

Продукти:

• 4 пъстърви
• 100 мл бяло вино
• 25 г желатин
• черен пипер, сол

За украсата:

• 2 твърдо сварени яйца
• 1 лимон
• 1 зелена салата

Начин на приготвяне:

Пускаме рибата в съд с вряща подсолена вода и варим 10 мин. Прецеждаме бульона в който е вряла рибата и го оставяме да изстине.

Разтваряме желатина в смес от прецедения бульон и виното, кипваме сместа на огъня и я оставяме да изстине.

Отстраняваме внимателно кожата на сварената риба, като запазваме перките и главата непокътнати.

Застиламе голяма продълговата чиния с листа от зелена салата. Нареждаме отгоре пъстървите и с помощта на четка ги намазваме с приготвеното желе. Когато желето стегне, нанасяме втори пласт. Продължаваме така, докато изразходим всичкото желе.

Украсяваме желираната риба с кръгчета от яйцата и резенчета лимон.

По същия начин можем да желираме змиорка.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Начало