Продукти:
• 4 пъстърви
• 100 мл бяло вино
• 25 г желатин
• черен пипер, сол
За украсата:
• 2 твърдо сварени яйца
• 1 лимон
• 1 зелена салата
Начин на приготвяне:
Пускаме рибата в съд с вряща подсолена вода и варим 10 мин. Прецеждаме бульона в който е вряла рибата и го оставяме да изстине.
Разтваряме желатина в смес от прецедения бульон и виното, кипваме сместа на огъня и я оставяме да изстине.
Отстраняваме внимателно кожата на сварената риба, като запазваме перките и главата непокътнати.
Застиламе голяма продълговата чиния с листа от зелена салата. Нареждаме отгоре пъстървите и с помощта на четка ги намазваме с приготвеното желе. Когато желето стегне, нанасяме втори пласт. Продължаваме така, докато изразходим всичкото желе.
Украсяваме желираната риба с кръгчета от яйцата и резенчета лимон.
По същия начин можем да желираме змиорка.
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...