Кулинарни рецепти » Желирана пъстърва

 Желирана пъстърва

Продукти:

• 4 пъстърви
• 100 мл бяло вино
• 25 г желатин
• черен пипер, сол

За украсата:

• 2 твърдо сварени яйца
• 1 лимон
• 1 зелена салата

Начин на приготвяне:

Пускаме рибата в съд с вряща подсолена вода и варим 10 мин. Прецеждаме бульона в който е вряла рибата и го оставяме да изстине.

Разтваряме желатина в смес от прецедения бульон и виното, кипваме сместа на огъня и я оставяме да изстине.

Отстраняваме внимателно кожата на сварената риба, като запазваме перките и главата непокътнати.

Застиламе голяма продълговата чиния с листа от зелена салата. Нареждаме отгоре пъстървите и с помощта на четка ги намазваме с приготвеното желе. Когато желето стегне, нанасяме втори пласт. Продължаваме така, докато изразходим всичкото желе.

Украсяваме желираната риба с кръгчета от яйцата и резенчета лимон.

По същия начин можем да желираме змиорка.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Начало