Продукти:
• 600 г месо от свински бут
• 600 г месо от телешка плешка с кост
• 4 пилешки бутчета без кожа
• 4 моркова
• 6 г желатин
• 1 глава лук
• 1 стрък праз
• половин глава целина
• 10 стръка магданоз
• 1 дафинов лист
• 1 клонче мащерка
• 12 зърна черен пипер
• морска сол
Начин на приготвяне:
Разтваряме желатина в малко студена вода. Обелваме и измиваме лука, праза, целината и морковите. Смесваме магданоза, дафиновия лист и мащерката.
Слагаме свинското и телешкото месо в тенджера заедно с морковите, разрязания на 4 лук, праза на колелца и целината. Прибавяме подправките и 1 с.л. морска сол. Заливаме всичко това с 1,5 л вода.
След като заври, намаляваме огъня и оставяме да къкри 1 час. Добавяме пилешките бутчета и оставяме да ври още 30 минути. След като всичко е сварено добре, прецеждаме бульона.
Оставяме месата да изстинат и ги обезкостяваме, като отстраняваме всякакви тлъстини и сухожилия. Нарязваме месото и морковите на кубчета. Останалите неща няма да ни трябват за ястието, което приготвяме. Вземаме форма за кекс и слагаме в нея кубчета месо и моркови.
Кипваме отново бульона. Прибавяме бавно разтворения желатин и разбъркваме. Прецеждаме отново през фина цедка. Оставяме да изстине.
Заливаме кубчетата месо и морковите с бульона. Покриваме формата за кекс с найлоново фолио и я слагаме в хладилника за 6 часа.
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...