Кулинарни рецепти » Желирано свинско филе

 Желирано свинско филе

Продукти:

• 1 кг свинско филе
• 1 глава лук
• 3 с.л. оцет
• 2 белтъка
• 30 г желатин
• 3 кисели краставички
• 1 сварен морков
• 2 твърдо сварени яйца
• 10 маслини
• черен пипер на зърна
• сол

Начин на приготвяне:

В кипяща подсолена вода пускаме да се свари свинското филе. Щом заври, прибавяме нарязания лук и черен пипер на зърна. Варим месото, докато омекне. Около 5 минути преди да го извадим, прибавяме оцета. Изваждаме месото в чиния.

Във врящия бульон пускаме леко разбитите белтъци. Като поври с тях, сваляме от огъня и оставяме бульона да се утаи и избистри. Прецеждаме го през гъста цедка или двойна марля и отново го загряваме на огъня. Слагаме му желатина, предварително накиснат в хладка вода. Сваляме от огъня и оставяме да се охлади.

Нарязваме изстиналото месо. В чиния за сервиране наливаме малко от бульона и изчакваме да се желира. Отгоре нареждаме красиво нарязани кисели краставички, сварен морков, твърдо сварени яйца и обезкостени маслинки. Върху тях поставяме свинското филе и заливаме пак с бульона. Изчакваме да се желира. Оставяме ястието в хладилника до сервирането му.

Автор: Илина Кръстева

Представяме Ви:

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Начало