Продукти:
• 1 кг свинско филе
• 1 глава лук
• 3 с.л. оцет
• 2 белтъка
• 30 г желатин
• 3 кисели краставички
• 1 сварен морков
• 2 твърдо сварени яйца
• 10 маслини
• черен пипер на зърна
• сол
Начин на приготвяне:
В кипяща подсолена вода пускаме да се свари свинското филе. Щом заври, прибавяме нарязания лук и черен пипер на зърна. Варим месото, докато омекне. Около 5 минути преди да го извадим, прибавяме оцета. Изваждаме месото в чиния.
Във врящия бульон пускаме леко разбитите белтъци. Като поври с тях, сваляме от огъня и оставяме бульона да се утаи и избистри. Прецеждаме го през гъста цедка или двойна марля и отново го загряваме на огъня. Слагаме му желатина, предварително накиснат в хладка вода. Сваляме от огъня и оставяме да се охлади.
Нарязваме изстиналото месо. В чиния за сервиране наливаме малко от бульона и изчакваме да се желира. Отгоре нареждаме красиво нарязани кисели краставички, сварен морков, твърдо сварени яйца и обезкостени маслинки. Върху тях поставяме свинското филе и заливаме пак с бульона. Изчакваме да се желира. Оставяме ястието в хладилника до сервирането му.
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...