Продукти:
• 500 г чери доматчета
• 250 мл вода
• 1 пакетче желатин
• 1 с.л. зехтин
• 1 скилидка чесън
• босилек, сол
Начин на приготвяне:
Потапяме желатина във водата и го оставяме да кисне 5-6 мин. После при непрекъснато бъркане загряваме на огъня, като не позволяваме на сместа да завира. Бъркаме, докато желатинът се разтопи.
Бланшираме доматчетата и ги размесваме с накълцаните чесън и босилек. Посоляваме на вкус и разпределяме доматчетата в малки формички, намазани със зехтин. Заливаме с разтворения желатин и оставяме формичките 4-5 часа в хладилника.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...