Продукти:
• 1 кг телешки език
• 400 г кисели краставички
• 60 г моркови
• 30 г магданоз
• 250 г мляна лютеница
• 2 варени яйца
• 250 г горчица
• 50 г краве масло
• 20 г желатин
• 15 г сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме езика в подсолена вода, обелваме го от ципата и го нарязваме на тънки ивици.
Нарязваме на тънки ивици краставичките, сварените моркови и яйцата. Трите продукта разбъркваме в подходящ съд и към тях прибавяме лютеницата, горчицата и разтопеното масло. Разбъркваме добре сместа и при нужда досоляваме. Добавяме нарязания език и отново разбъркваме.
С топлия бульон от сварения език размесваме, предварително разтворения желатин. С желатиновата смес обливаме стените на купичките, в които ще желираме.
Украсяваме ръба на купичките със ситно нарязания магданоз, след което ги пълним с приготвената смес. Отгоре заливаме с желирания бульон и оставяме в хладилник.
Преди сервиране, потапяме купичките в топла вода и обръщаме в съда, в който ще сервираме предястието.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...