Кулинарни рецепти » Желиран език

 Желиран език

Продукти:

• 1 кг телешки език
• 400 г кисели краставички
• 60 г моркови
• 30 г магданоз
• 250 г мляна лютеница
• 2 варени яйца
• 250 г горчица
• 50 г краве масло
• 20 г желатин
• 15 г сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме езика в подсолена вода, обелваме го от ципата и го нарязваме на тънки ивици.

Нарязваме на тънки ивици краставичките, сварените моркови и яйцата. Трите продукта разбъркваме в подходящ съд и към тях прибавяме лютеницата, горчицата и разтопеното масло. Разбъркваме добре сместа и при нужда досоляваме. Добавяме нарязания език и отново разбъркваме.

С топлия бульон от сварения език размесваме, предварително разтворения желатин. С желатиновата смес обливаме стените на купичките, в които ще желираме.

Украсяваме ръба на купичките със ситно нарязания магданоз, след което ги пълним с приготвената смес. Отгоре заливаме с желирания бульон и оставяме в хладилник.

Преди сервиране, потапяме купичките в топла вода и обръщаме в съда, в който ще сервираме предястието.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Начало