Кулинарни рецепти » Бял ордьовър с краставици

 Бял ордьовър с краставици

Продукти:

• 3 краставици
• 300 г извара
• 120 г кисело мляко
• 250 мл вода
• 1 с. л. лимонов сок
• 10 г желатин
• 1 шепа ситно нарязан пресен лук
• магданоз и копър
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

В купа смесваме изварата, киселото мляко, лимоновия сок, ситно нарязаните лук, магданоз и копър, солта и черния пипер.

Измиваме краставиците, подсушаваме ги и нарязваме 2 от тях на тънки кръгчета, а третата настъргваме. Прибавяме настърганата краставица към изварата, разбъркваме и оставяме настрана.

След като сме накиснали желатина в студена вода, го изстискваме и разтваряме 5 г в 250 мл вряща вода. Останалите 5 г желатин разтваряме отделно в 3-5 с. л. вряща вода и го смесваме с изварената смес. Изсипваме малко от първия разтворен желатин в метална форма и го разнасяме по дъното и стените й.

Оставяме формата в хладилник, за да се стегне желатинът. Когато се стегне, подреждаме до дъното и стените на формата кръгчетата краставица. Покриваме ги с останалия желатин и отново поставяме в хладилника.

Накрая изпълваме формата с изварената смес, подравняваме и слагаме в хладилника до момента на сервирането.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Начало