Продукти: (за 6-8 порции)
• 2 свински крачета
• 500 г свински език
• 500 г сварени свински кожички
• 2-3 кисели краставички
• 3 твърдо сварени яйца
• 1 връзка корени за супа
• 1 глава лук
• 1-2 с.л. оцет
• олио, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Заливаме със студена вода езика и добре почистените крачета и ги сваряваме. Обелваме езика, докато е горещ. Обезкостяваме крачетата, нарязваме на ситно месото, смесваме го с кожичките и го подправяме със сол и черен пипер.
Сваряваме нарязаните на парченца зеленчуци в прецедения и подсолен бульон. Повторно прецеждаме отварата.
Към месото прибавяме наситнените краставички и нарязаните на парченца яйца. Разбъркваме сместа, слагаме я в съда, в който ще желира и я заливаме с изстиналия бульон. Желираме в хладилник.
Обръщаме пачата в голяма плитка чиния, нарязваме я на парчета и я заливаме със смес от олио, оцет и ситно нарязан магданоз. По желание може да прибавим и счукан чесън.
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...