Кулинарни рецепти » Ванилини

 Ванилини

Продукти:

• 180 г краве масло
• 80 г пудра захар
• 3 твърдо сварени жълтъка
• 2 ванилии
• 250 г брашно

Начин на приготвяне:

Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме го на пяна и го смесваме с брашното. При непрекъснато бъркане прибавяме, стритите жълтъци, захарта и ванилиите. Омесваме много добре.

Разточваме кора с дебелина 5 мм и с помощта на водна чаша изрязваме от нея кръгчета. Нареждаме ги в намаслена и набрашнена тавичка и печем в умерено загрята фурна до порозовяване.

Автор: Иванка Апостолова

Представяме Ви:

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало