Кулинарни рецепти » Шипкови тригуни

 Шипкови тригуни

Продукти:

• 100 г извара
• 50 г краве масло
• 100 г брашно
• 20 г пудра захар
• 1 яйце
• 1 щипка сол
• мармалад от шипки

Начин на приготвяне:

Пресоваме изварата, след което объркваме с маслото и брашното, докато се получат трохи. Добавяме захарта, солта и яйцето и замесваме тесто. Оставяме го да “почива” един час. След това разточваме и нарязваме на квадрати.

В средата на всеки квадрат слагаме от мармалада и прегъваме тестото, за да се получи триъгълник. Намазваме краищата с белтък и ги слепваме, като леко прищипваме. Можем да ги изпечем или изпържим в олио. Сервираме тригуните топли, като преди това ги поръсваме с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Начало