Продукти:
• 1 кг брашно
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 4 яйца
• 1 непълна ч.ч. олио
• настъргана лимонова кора
• 1 ч.л. амонячна сода
• 1 ч.ч. захар
• 1 белтък за овалване
• кристална захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата и ги смесваме с киселото мляко, захарта и содата. Прибавяме мазнината и постепенно при непрекъснато бъркане сипваме брашното. Замесваме средно меко тесто.
С намаслени ръце късаме от него топчици с големината на орех и леко ги сплесваме. Потапяме курабийките в разбития белтък и ги нареждаме в намаслена тавичка на разстояние една от друга. Поръсваме ги със захарта и ги печем в умерено загрята фурна.
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...