Продукти:
• 1 кг брашно
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 4 яйца
• 1 непълна ч.ч. олио
• настъргана лимонова кора
• 1 ч.л. амонячна сода
• 1 ч.ч. захар
• 1 белтък за овалване
• кристална захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата и ги смесваме с киселото мляко, захарта и содата. Прибавяме мазнината и постепенно при непрекъснато бъркане сипваме брашното. Замесваме средно меко тесто.
С намаслени ръце късаме от него топчици с големината на орех и леко ги сплесваме. Потапяме курабийките в разбития белтък и ги нареждаме в намаслена тавичка на разстояние една от друга. Поръсваме ги със захарта и ги печем в умерено загрята фурна.
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...