Продукти:
• 1 кг брашно
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 4 яйца
• 1 непълна ч.ч. олио
• настъргана лимонова кора
• 1 ч.л. амонячна сода
• 1 ч.ч. захар
• 1 белтък за овалване
• кристална захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата и ги смесваме с киселото мляко, захарта и содата. Прибавяме мазнината и постепенно при непрекъснато бъркане сипваме брашното. Замесваме средно меко тесто.
С намаслени ръце късаме от него топчици с големината на орех и леко ги сплесваме. Потапяме курабийките в разбития белтък и ги нареждаме в намаслена тавичка на разстояние една от друга. Поръсваме ги със захарта и ги печем в умерено загрята фурна.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...