Продукти:
• 2 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч.бира
• 1 ч.ч. олио
• 1 непълна ч.ч. нарязани орехови ядки
• 1 ч.ч. вода
• 1 ч.ч. захар
• 1-2 с.л. коняк
• 2 щипки ванилия
• 1 щипка кардамон
• 1 бакпулвер
• захар за наръсване
Начин на приготвяне:
От бирата, захарта, орехите, брашното, което сме пресяли предварително, ароматите и бакпулвера замесваме тесто. Правим топченца, като във всяко слагаме по една орехова ядка и изпичаме в силна фурна.
Топлите сладки пускаме в студен сироп. Приготвяме го от захарта и водата, които варим 5 мин и ароматизираме накрая с коняка. После овалваме курабиите в едра кристална захар.
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...