Продукти:
• 2 пакетчета краве масло
• 40 г захар
• 100 мл прясно мляко
• 25 г мая за хляб
• 1 ванилия
• 500 г брашно
За плънката:
• 3 белтъка
• 250 г захар
• 250 г запечени орехови ядки
• лимонова кора
Начин на приготвяне:
Разтваряме маята в малко мляко и я оставяме да втаса. После замесваме тесто от млякото, маята, брашното и ванилията. Оставяме го на топло да втаса.
Разбиваме на гъст сняг белтъците със захарта. Внимателно смесваме със запечените и смлени орехови ядки. Ароматизираме с малко настъргана лимонова кора.
Разделяме втасалото тесто на 4 топки и от всяка топка разточваме правоъгълна кора с размери 40/20 см. Разстиламе пълнежа по равно върху четирите кори и навиваме корите на рула.
С остър нож нарязваме рулата на кръгчета с дебелина 5 мм. Нареждаме кръгчетата в намаслена тава и ги печем в умерено загрята фурна до бледорозово.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...