Продукти:
• 4 яйца
• 1 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 ч.ч. свинска мас
• 1 ванилия
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 2-3 ч.ч. брашно
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта. Прибавяме киселото мляко, разтопената свинска мас и ванилията. Разбъркваме добре и постепенно добавяме пресятото със содата брашно. Омесваме меко тесто.
С помощта на месомелачката правим гъсенички от тестото и ги подреждаме в тавичка, без да я мажем с тесто. Печем до порозовяване. По желание можем да слепим гъсеничките две по две с конфитюр.
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...