Продукти:
• 100 г краве масло
• 2 жълтъка
• 1 ч.ч. смлени орехови ядки
• 2 готови кори за вафли
Начин на приготвяне:
Разбиваме размекнатото до стайна температура масло и един по един прибавяме жълтъците.
Карамелизираме захарта. Когато тя стане светло кафява, прибавяме жълтъчно маслената смес, отстраняваме от огъня и бъркаме, докато получим еднородна маса. Накрая прибавяме смлените орехови ядки и бъркаме още няколко минути.
Разстиламе сместа върху една от корите и плътно притискаме отгоре с втората кора. Оставяме корите да престоят така една нощ и след това ги разрязваме на вафлички.
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...