Кулинарни рецепти » Хайвер от тиквички

 Хайвер от тиквички

Продукти:

• 5 кг задушени тиквички
• 500 г изпържен лук
• 100 мл олио
• 30 г магданоз или копър
• 300 г захар
• 40 г сол
• 6 г черен пипер

Начин на приготвяне:

Задушаваме почистените и нарязани на дребно тиквички в собствения им сок, докато намалят двойно обема си.

Нарязваме лука ситно и го запържваме до омекване. Прибавяме всички подправки и смесваме с тиквичките, разбъркваме добре.

Насипваме сместа в бурканчета, затваряме ги и стерилизираме 1 час.

Автор: Веселина Янкова

Представяме Ви:

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Начало