Продукти:
• патладжани
• сол
• сода бикарбонат
Начин на приготвяне:
Избираме здрави и лъскави патладжани, които почистваме и нарязваме на кубчета. Пускаме ги за 10 минути във вряща вода - на 4 л вода прибавяме 1 ч. л. сода бикарбонат и 1 ч. л. сол. Изваждаме ги и ги пускаме в студена вода.
Изстудени ги слагаме в буркани. Заливаме ги със студена подсолена вода - на 1 л вода слагаме 20 г сол. Стерилизираме 30-40 минути максимум 1 час.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...