Продукти:
• червени чушки за пълнене
• 1 кг сирене
• 1 кг извара
• 3 домата
• 2 тиквички
• 2 люти чушлета
• 2 глави чесън
• 2 ч.ч. царевица от консерва
• олио, подправки по избор
Начин на приготвяне:
Запържваме в малко олио лютото чушле и настърганите домати. Отделно запържваме тиквичките, нарязани на колелца. Добавяме царевицата, изварата, сиренето и подправки по избор. Разбъркваме внимателно всички продукти, задушаваме под капак 5-6 мин и отстраняваме от огъня.
В олио запържваме чушките за пълнене, които сме почистили от дръжките и семената. След като изстинат, пълним с приготвената смес. Редим в буркани, затваряме и стерилизираме 10 мин.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...