Продукти:
• 4 кг патладжани
• 6 домата
• 3-4 глави лук
• 3 връзки магданоз
• олио, оцет
• черен пипер, дафинов лист
• захар, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме патладжаните на кръгчета с дебелина около 1 см. Посоляваме и ги оставяме, за да се отцеди горчивата течност. След 30 мин овалваме патладжаните в брашно и ги пържим в сгорещено олио, докато се зачервят от двете страни.
Нарязания лук задушаваме в олио до омекване. Прибавяме доматите, смлени с машинка. Загряваме до завиране, след което подправяме на вкус със захар, сол, оцет, дафинови листа и черен пипер.
След като сосът поври, прибавяме изпържените патладжани. Варим още 5 минути. Накрая поръсваме магданоза и насипваме в буркани. Стерилизираме 60 мин и бързо охлаждаме.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...