Продукти:
• 4 кг патладжани
• 6 домата
• 3-4 глави лук
• 3 връзки магданоз
• олио, оцет
• черен пипер, дафинов лист
• захар, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме патладжаните на кръгчета с дебелина около 1 см. Посоляваме и ги оставяме, за да се отцеди горчивата течност. След 30 мин овалваме патладжаните в брашно и ги пържим в сгорещено олио, докато се зачервят от двете страни.
Нарязания лук задушаваме в олио до омекване. Прибавяме доматите, смлени с машинка. Загряваме до завиране, след което подправяме на вкус със захар, сол, оцет, дафинови листа и черен пипер.
След като сосът поври, прибавяме изпържените патладжани. Варим още 5 минути. Накрая поръсваме магданоза и насипваме в буркани. Стерилизираме 60 мин и бързо охлаждаме.
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...