Продукти:
• 3 кг патладжани
• 2 кг дребни червени доматчета
• 2 кг чушки с различен цвят
• 4 глави чесън
• 3 връзки магданоз
• 2 стръка целина
• 1 стрък копър
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме патладжаните на кръгчета, осоляваме и ги оставяме 30 мин, за да се отцеди горчивата вода. Леко ги изпържваме. Чушките изпичаме и нарязваме на колелца или четвъртинки. Скълцваме чесъна и зелениите на ситно.
Нареждаме в буркани приготвените продукти: ред патладжани, ред чушки, ред леко запечени домати, чесън, зелении. Посоляваме на вкус. Затваряме и стерилизираме 15-20 мин.
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...