Продукти за 1 буркан:
• 2 патладжана
• 2 тиквички
• 8 зелени пиперки
• 4-5 червени домата
• 1 глава лук
• 1 глава чесън
• 10 зърна черен пипер
• 1 дафинов лист
• магданоз, сол
• олио за пържене
Нaчин на приготвяне:
Изпържваме тиквичките, нарязани на кръгчета, а след това обелените и отцедени от горчивия сок патладжани. Задушаваме поотделно лука, изпечените и нарязани пиперки, настърганите домати със счукания чесън, сол, магданоз, дафинов лист и черен пипер.
Редим в буркани ред патладжани, ред тиквички, ред пиперки, като помежду им слагаме по 1 с.л. доматен сос. Заливаме с останалия доматен сос. Стерилизираме 30 минути.
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...