Продукти: (за 3-литров буркан)
• 2 кг домати
• 3 листа от касис
• копър
• 2 дафинови листа
• 8-10 зърна черен пипер
• 1 парче корен от хрян
• 3 скилидки чесън
• 1 с.л. захар
• 2 с.л. сол
Начин на приготвяне:
Кипваме водата и пускаме доматите вътре. Изваждаме ги веднага и ги нареждаме в буркана. Добавяме във водата подправките и вряща я изсипваме върху доматите в буркана. Затваряме здраво с капачка и съхраняваме на хладно.
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...