Продукти:
• 3 кг чушки
• 3-4 глави лук
• 2 кг домати
• 1 ч.ч. олио
• 2 китки магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Попарваме доматите, обелваме ги и ги нарязваме на ситно. Изпичаме чушките и ги нарязваме на парченца. Нарязваме лука на тънки филийки и го задушаваме в загрятото олио. Прибавяме чушките и ги поизпържваме. Сваляме от котлона и посоляваме.
Варим доматите, докато се сгъстят. Посоляваме и по желание слагаме малко захар, за да убием киселия вкус. Подправяме със ситен магданоз. Оставяме соса да поизстине.
В буркани редим ред чушки с лук, ред доматен сос, докато изчерпаме продуктите. Последният слой трябва да е доматен. Затваряме и стерилизираме 15-20 мин.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...