Продукти:
• 3 кг чушки
• 3-4 глави лук
• 2 кг домати
• 1 ч.ч. олио
• 2 китки магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Попарваме доматите, обелваме ги и ги нарязваме на ситно. Изпичаме чушките и ги нарязваме на парченца. Нарязваме лука на тънки филийки и го задушаваме в загрятото олио. Прибавяме чушките и ги поизпържваме. Сваляме от котлона и посоляваме.
Варим доматите, докато се сгъстят. Посоляваме и по желание слагаме малко захар, за да убием киселия вкус. Подправяме със ситен магданоз. Оставяме соса да поизстине.
В буркани редим ред чушки с лук, ред доматен сос, докато изчерпаме продуктите. Последният слой трябва да е доматен. Затваряме и стерилизираме 15-20 мин.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...