Кулинарни рецепти » Патладжани в олио

 Патладжани в олио

Продукти:

• 5 кг патладжани
• 200 г кромид лук
• 400 г моркови
• 200 г глава целина
• ситен магданоз
• сол на вкус
• смлян черен пипер
• 400 мл олио

Начин на приготвяне:

Възвираме 3-4 л подсолена вода и пускаме в нея патладжаните. Щом поомекнат, ги вадим и нарязваме на шайбички с дебелина1 см. Пържим ги до златисто в сгорещено олио. Изваждаме и ги поръсваме със сол и черен пипер.

Остърганите моркови и обелената целина нарязваме на тънки филийки. На филийки нарязваме и лука.

Редим патладжаните в бурканчета и между редовете слагаме магданоз, лук, целина и моркови. Заливаме с препърженото и прецедено олио. Затваряме и стерилизираме 15 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Начало