Кулинарни рецепти » Млени чушки за зимата

 Млени чушки за зимата

Продукти:

• 4 кг червени чушки
• 500 г лук
• 2 едри глави чесън
• 400 мл олио
• сол на вкус

Начин на приготвяне:

Измиваме чушките, отстраняваме дръжките със семената и на части ги слагаме в тенджера под налягане. Наливаме вода, колкото да ги покрие, затваряме и варим 2-3 мин след като засъска. (Можем да ги пуснем в тенджера с вряща подсолена вода за 10-15 мин.)

Обелваме чушките, докато са още горещи, и ги прекарваме през месомелачка заедно с обеления лук. Счукваме обеления чесън заедно със солта. Прибавяме го и разбъркваме, като на тънка струйка наливаме олиото.

Пълним сместа в буркани, затваряме ги херметически и стерилизираме 40 мин.

Автор: Виолета Драгова

Представяме Ви:

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Начало