Продукти:
• 1 кг пиперки
• 1 кг домати
• 150 мл олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 връзка магданоз
• 1 стрък копър
• 1 стрък целина
• 2 листа от босилек
• сол
Начин на приготвяне:
Разрязваме пиперките първо по дължина, а след това напречно на ивици. Задушаваме ги в сгорещено олио на слаб огън под капак, докато омекнат. Поръсваме със сол и черен пипер и добавяме нарязаните на парчета домати.
Когато сместа заври отново, покриваме с капак и оставяме на слаб огън 20 минути. Преди да свалим от огъня, прибавяме наситнените зелении.
Насипваме готовото ястие горещо в буркани, които затваряме веднага и обръщаме с отвора надолу до пълно изстиване.
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...