Продукти:
• 4 кг добре узрели домати
• 2,5 кг зелени пиперки
• 1 кг лук
• 2 връзки магданоз
• 500 мл олио
• 2 с.л. сол
• 3 с.л. захар
Начин на приготвяне:
Измиваме пиперките, почистваме ги от дръжките и семето, и ги нарязваме на ивици. След това леко ги запържваме в олиото. Лука нарязваме на кръгчета и изпържваме до златисто. Магданоза наситняваме. Настъргваме доматите и ги слагаме да се варят. След като се сгъсти доматеният сос, добавяме солта, захарта и 400 мл олио. Бъркаме непрекъснато и прибавяме запържените пиперки, лука и магданоза. Загряваме сместа до кипене и гореща я насипваме в буркани, които затваряме и стерилизираме 40 минути.
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...