Кулинарни рецепти » Паприкаш в буркани

 Паприкаш в буркани

Продукти:

• 1 кг пиперки
• 1 кг домати
• 150 мл олио
• 1 с.л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Подбираме едри червени и зелени пиперки и ги нарязваме на парченца, които задушаваме в горещо олио на слаб огън до омекване. Поръсваме с червен пипер и сол и прибавяме нарязаните на парчета домати.

Когато сместа отново заври, захлупваме и варим на слаб огън 20 мин. Преди да свалим от огъня, добавяме наситнения магданоз. Изсипваме готовото ястие в буркани, които веднага затваряме и обръщаме с гърлото надолу до пълно изстиване.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Начало