Кулинарни рецепти » Домати, мариновани с босилек

 Домати, мариновани с босилек

Продукти: (за 800 мл буркан)

• 1 кг средно големи домати
• 4 с.л. ябълков оцет
• 300 мл ябълков сок
• 2 с.л. зърна черен пипер
• 2 ч.л. карамфил на зърна
• 2 с.л. кориандър
• 3 пръчици канела
• 3 сушени люти чушлета
• 1 връзка пресен босилек

Начин на приготвяне:

Кипваме в тенджера оцета и ябълковия сок, махаме пяната, слагаме подправките, завити в марля и варим 10 минути. Изваждаме подправките от отварата.

Измиваме доматите и ги набождаме с клечка за зъби. Измиваме босилека и отделяме листата от стъблата им. Подреждаме зеленчуците на слоеве и наливаме толкова гореща марината, че доматите да са покрити 2-3 см под ръба на буркана. Леко разтърсваме буркана, за да изплува въздуха и затваряме плътно с капачка, стерилизираме 15 минути.

Тази зимнина е изискана гарнитура към месо, а също и за спагети.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало