Продукти:
• 7 кг тиквички
• 5 кг червени домати
• 1 кг лук
• по 1 връзка копър и магданоз
• 100 г захар
• 100 г сол
• олио
Начин на приготвяне:
Остърганите тиквички нарязваме на шайби и изпържваме леко в сгорещено олио. Отцеждаме ги, а в същата мазнина изпържваме до златисто нарязания на филийки лук.
Попарваме доматите, обелваме ги и ги настъргваме. Посоляваме, подправяме със захар и варим с непрекъснато бъркане, докато намалят наполовина обема си. Прибавяме лука, зелените наситнени подправки, досоляваме, наливаме 150 мл олио и готвим, докато доматите напълно поемат мазнината.
В затоплени буркани редим пласт тиквички, пласт изстинал доматен сос. Последният пласт трябва да е от домати. Затваряме и стерилизираме 50 мин.
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...