Кулинарни рецепти » Дробчета по селски

 Дробчета по селски

Продукти:

• 500 г пилешки дробчета
• 2 глави лук
• 2-3 домата
• 3-4 печени чушки
• 3-4 с.л. олио
• 1 к.ч. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• чубрица
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Измиваме дробчетата и ги натриваме със сол и черен пипер. Овалваме ги в брашното и леко ги запържваме в сгорещеното олио. Изваждаме ги да се отцедят, а в същата мазнина запържваме нарязания на филийки лук.

Щом поомекне, поръсваме червения пипер и прибавяме нарязаните на ивички чушки. Поръсваме с натрошена чубрица и посоляваме на вкус. Разбъркваме добре, връщаме дробчетата, сипваме обелените и настъргани домати и задушаваме десетина минути на тих огън.

По желание можем да поръсим готовото ястие със ситно нарязан магданоз.

Автор: Димитрина Георгиева

Представяме Ви:

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Начало