Кулинарни рецепти » Пилешки дробчета с ябълки

 Пилешки дробчета с ябълки

Продукти: (за 4-5 порции)

• 500 г пилешки дробчета
• 2-3 глави лук
• 3 кисели ябълки
• сокът от 1 лимон
• 3 с.л. олио
• 150 г течна сметана
• 3-4 с.л. вишновка
• магданоз, сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Отстраняваме жилките и ципите дробчетата и ги нарязваме на парчета. Нарязваме лука на тънки колелца. Обелваме ябълките и ги нарязваме на по 8 резенчета. Напръскваме ги с лимоновия сок, покриваме и ги оставяме настрана.

В огнеупорен стъклен съд редим ред дробчета, ред лук, като солим и поливаме с олио. Задушаваме във фурната 30 мин. Изваждаме съда, прибавяме сметаната и ябълките и разбъркваме. Подправяме със сол, черен пипер, магданоз и вишновката. Връщаме във фурната и задушаваме още 15 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Начало