Продукти: (за 4-5 порции)
• 500 г пилешки дробчета
• 2-3 глави лук
• 3 кисели ябълки
• сокът от 1 лимон
• 3 с.л. олио
• 150 г течна сметана
• 3-4 с.л. вишновка
• магданоз, сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Отстраняваме жилките и ципите дробчетата и ги нарязваме на парчета. Нарязваме лука на тънки колелца. Обелваме ябълките и ги нарязваме на по 8 резенчета. Напръскваме ги с лимоновия сок, покриваме и ги оставяме настрана.
В огнеупорен стъклен съд редим ред дробчета, ред лук, като солим и поливаме с олио. Задушаваме във фурната 30 мин. Изваждаме съда, прибавяме сметаната и ябълките и разбъркваме. Подправяме със сол, черен пипер, магданоз и вишновката. Връщаме във фурната и задушаваме още 15 мин.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...