Продукти:
• 1 кг пилешки дробчета
• 300 г бекон
• 20 мл червено вино
• сминдух, джинджифил
• сол, черен пипер
• краве масло за пържене
За соса:
• 60 г пушено сирене
• малко бяло вино
• 50 г сметана
• кардамон
• джинджифил
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Почистените дробчета кипваме с малко вода и сол. Нарязваме бекона на тънки филийки и във всяка увиваме поотделно дробчетата, като ги захващаме с клечка за зъби.
Овкусяваме завивките с подправките и ги запържваме от двете страни в масло, а накрая наливаме виното и задушаваме.
Приготвяме соса като на сух тиган разтопяваме топеното сирене с бялото вино. Добавяме сметаната, подправяме със сол, черен пипер и останалите подправки и разбъркваме всичко хубаво.
Поднасяме соса отделно или заливаме порциите дробчета с него.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...