Продукти:
• 1 кг пилешки дробчета
• 300 г бекон
• 20 мл червено вино
• сминдух, джинджифил
• сол, черен пипер
• краве масло за пържене
За соса:
• 60 г пушено сирене
• малко бяло вино
• 50 г сметана
• кардамон
• джинджифил
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Почистените дробчета кипваме с малко вода и сол. Нарязваме бекона на тънки филийки и във всяка увиваме поотделно дробчетата, като ги захващаме с клечка за зъби.
Овкусяваме завивките с подправките и ги запържваме от двете страни в масло, а накрая наливаме виното и задушаваме.
Приготвяме соса като на сух тиган разтопяваме топеното сирене с бялото вино. Добавяме сметаната, подправяме със сол, черен пипер и останалите подправки и разбъркваме всичко хубаво.
Поднасяме соса отделно или заливаме порциите дробчета с него.
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...