Кулинарни рецепти » Панирани пилешки дробчета

 Панирани пилешки дробчета

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г пилешки дробчета
• 1 ч.ч. брашно
• 2 яйца
• 1 к.ч. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме дробчетата. Поръсваме ги със сол и черен пипер. Овалваме ги в брашното и ги потапяме в разбитите яйца. Пържим ги до златисто в силно сгорещеното олио.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало