Кулинарни рецепти » Пилешки дреболии с ориз

 Пилешки дреболии с ориз

Продукти: (за 4-5 порции)

• 300-400 г пилешки сърца и воденички
• 100-150 г печено или варено пилешко месо
• 1 ч.ч. ориз
• 50 г гъби
• 15-20 стафиди
• 60 г краве масло
• 100 г настърган кашкавал
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме дреболиите с 1 ч.ч. бульон /или подсолена вода/ и варим, докато омекнат. Прибавяме гъбите и пилешкото месо и варим, докато омекнат гъбите. Тогава изваждаме продуктите с решетеста лъжица и прецеждаме бульона и го доливаме с гореща вода до 2 1/2 ч.ч.

Загряваме маслото и запържваме ориза до прозрачност, заливаме с бульона и оставяме на тих огън, докато набъбне. Прибавяме отцедените и нарязани на малки парченца дреболии, месо и гъби.

Сипваме стафидите, разбъркваме и разпределяме сместа в подходящи съдове за сервиране. Преди да поднесем поръсваме с разтопеното масло и настъргания кашкавал.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Начало