Кулинарни рецепти » Пилешки дреболии в доматен сос

 Пилешки дреболии в доматен сос

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г пилешки дреболии
• 1 глава лук
• 60 г краве масло
• 1 ч.ч. доматен сок
• 4 скилидки чесън
• черен пипер, олио, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на дребно и го запържваме до златисто в сгорещеното олио.

Изчистваме и нарязваме пилешките дреболии, прибавяме ги към лука и пържим, докато омекнат.

Разпределяме изпържените дреболии в четири пръстени гювечета, посоляваме, слагаме във всяко гювече по скилидка чесън, 1-2 зърна черен пипер, бучка масло и заливаме с доматен сок. Захлупваме гювечетата и печем 10-15 мин в силна фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Начало