Продукти: (за 5 порции)
• 750 г пилешки дробчета
• 150 г пушени гърди
• 250 г гъби
• 2 филии сух бял хляб
• черен пипер, сол
За соса:
• 400 г доматен сос
• половин пакетче краве масло
• 1-2 с.л. олио
• 100 г гъби
• 1 к.ч. бяло вино
• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме гъбите на парченца и ги запържваме заедно с нарязаните на филийки пушени гърди.
Нарязваме дробчетата на кубчета и ги посоляваме. Нанизваме ги на шишчета, като между тях нанизваме филийки от гърдите и парченца от гъбите. Овалваме така приготвените шишчета в натрошения сух хляб и ги изпичаме от всички страни на силна скара.
Нарязваме на ситно лука и го запържваме в половината от маслото. Почистваме гъбите, нарязваме ги на филийки и ги запържваме в олиото.
Сгорещяваме доматения сос и прибавяме към него гъбите и лука. Разреждаме с виното, слагаме 3-4 зрънца черен пипер, посоляваме на вкус и варим 10-15 мин на умерено тих огън. След това прибавяме към соса ситно нарязания чесън и подправяме с останалото масло.
Поднасяме пилешките шишчета с приготвения сос.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...