Продукти: (за 5 порции)
• 750 г пилешки дробчета
• 150 г пушени гърди
• 250 г гъби
• 2 филии сух бял хляб
• черен пипер, сол
За соса:
• 400 г доматен сос
• половин пакетче краве масло
• 1-2 с.л. олио
• 100 г гъби
• 1 к.ч. бяло вино
• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме гъбите на парченца и ги запържваме заедно с нарязаните на филийки пушени гърди.
Нарязваме дробчетата на кубчета и ги посоляваме. Нанизваме ги на шишчета, като между тях нанизваме филийки от гърдите и парченца от гъбите. Овалваме така приготвените шишчета в натрошения сух хляб и ги изпичаме от всички страни на силна скара.
Нарязваме на ситно лука и го запържваме в половината от маслото. Почистваме гъбите, нарязваме ги на филийки и ги запържваме в олиото.
Сгорещяваме доматения сос и прибавяме към него гъбите и лука. Разреждаме с виното, слагаме 3-4 зрънца черен пипер, посоляваме на вкус и варим 10-15 мин на умерено тих огън. След това прибавяме към соса ситно нарязания чесън и подправяме с останалото масло.
Поднасяме пилешките шишчета с приготвения сос.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...