Кулинарни рецепти » Пилешки дробчета по азиатски

 Пилешки дробчета по азиатски

Продукти: (за 3-4 порции)

• 250 г дробчета
• 2 глави лук
• 1 малка зелена чушка
• 1 ч.л. лютиво къри
• 3 с.л. олио
• 3-4 с.л. заквасена сметана
• захар, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме чушката и лука много ситно и ги задушаваме на слаб котлон в мазнината, докато омекнат добре. Поръсваме с къри и бъркаме на котлона още 3-4 мин.

Прибавяме дробчетата, увеличаваме котлона и пържим още 10 мин, като бъркаме непрекъснато. Вадим дробчетата, нарязваме ги на тънки филийки, поръсваме със сол и захар и ги заливаме със сметаната.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Начало