Кулинарни рецепти » Пилешки дреболии с гъби

 Пилешки дреболии с гъби

Продукти: (за 2-3 порции)

• шийката, крилцата и дреболиите от 1 пиле
• 2 с.л. брашно
• 4 с.л. олио
• 250 г гъби
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Сваряваме дреболиите в гореща подсолена вода, като дробчетата слагаме малко по-късно, защото по-бързо увират. Обезкостяваме и нарязваме на дребно.

С част от мазнината и брашното правим светла запръжка. Наливаме бульона и с бъркане правим гладка кашичка, която подправяме със сол и черен пипер.

В останалата мазнина запържваме нарязаните на ивички гъби. Слагаме ги в кашичката заедно с дреболиите и разбъркваме. Готвим с бъркане още 10 мин.

Ако преценим, че ястието е твърде гъсто, може да разредим с още малко топъл бульон. Наръсваме го с черен пипер и по желание подкиселяваме с лимонов сок или подлучваме със счукан и размит в малко оцет чесън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Начало