Кулинарни рецепти » Пилешки дреболии с гъби

 Пилешки дреболии с гъби

Продукти: (за 2-3 порции)

• шийката, крилцата и дреболиите от 1 пиле
• 2 с.л. брашно
• 4 с.л. олио
• 250 г гъби
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Сваряваме дреболиите в гореща подсолена вода, като дробчетата слагаме малко по-късно, защото по-бързо увират. Обезкостяваме и нарязваме на дребно.

С част от мазнината и брашното правим светла запръжка. Наливаме бульона и с бъркане правим гладка кашичка, която подправяме със сол и черен пипер.

В останалата мазнина запържваме нарязаните на ивички гъби. Слагаме ги в кашичката заедно с дреболиите и разбъркваме. Готвим с бъркане още 10 мин.

Ако преценим, че ястието е твърде гъсто, може да разредим с още малко топъл бульон. Наръсваме го с черен пипер и по желание подкиселяваме с лимонов сок или подлучваме със счукан и размит в малко оцет чесън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Начало