Кулинарни рецепти » Медена пита

 Медена пита

Продукти:
• 1 ч.ч. захар
• 1 к.ч. мед
• 1 к.ч. смлени орехи
• 1 к.ч. нарязани орехи
• 300 мл вода
• 2 ч.ч. брашно
• 1 ч.л. канела
• 1 ч.л. сода бикарбонат

Начин на приготвяне:

Възвираме водата заедно със захарта и меда. Отстраняваме от огъня и оставяме сместа да изстине. При непрекъснато бъркане прибавяме орехите, брашното, пресято със содата, и канелата.

Разбъркваме добре и изсипваме сместа в намаслена и набрашнена тавичка. Печем в умерено загрята фурна. Изчакваме готовата пита да изстине и я поръсваме с пудра захар.

Автор: Маргарита Димитрова

Представяме Ви:

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Начало