Продукти:
• 200 г брашно
• 200 г захар
• 200 г орехи
• 200 г стафиди
• 4 яйца
• 1 бакпулвер
• кората от 1 лимон
• малко лимонов сок
Начин на приготвяне:
Бием яйцата със захарта до побеляване. Прибавяме пресятото с бакпулвера брашно на части.
В гевгир набрашняваме стафидите и нарязаните на не много ситно орехи, за да не паднат на дъното на сладкиша. Прибавяме ги в тестото заедно с настърганата лимонова кора и лимоновия сок.
Намазняваме и набрашняваме формата, в която ще печем. Печем в предварително загрята умерена фурна. Този десерт е подходящ за Бъдни вечер.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...