Продукти:
• 4.5 кг червена “Капия”
• 2 кг зелени доматчета
• 1.5 кг запарени моркови
• 700 г лук
• 200 г сол
За всеки буркан от 800 мл:
• 60-70 мл оцет
• 50 мл олио
• 3-4 зърна черен пипер
• 1-2 зърна бахар
• 1 парче дафинов лист
Начин на приготвяне:
Измитите и изчистени от семките чушки нарязваме на ивички с дължина 1.5 см. Зелените домати нарязваме на шайбички с дебелина 0.5 см. Почистваме морковите, нарязваме ги на кръгчета и ги попарваме с вряла вода за 5-6 мин. Отцеждаме ги и ги обливаме със студена. Лука нарязваме на филийки.
Смесваме зеленчуците и ги посоляваме. Объркваме ги хубаво, насипваме ги в буркани, на чието дъно сме сложили изброените продукти, затваряме херметически и стерилизираме 25 мин.
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...