Кулинарни рецепти » Пиле по персийски

 Пиле по персийски

Продукти:

• 500 г обезкостено пилешко месо
• 6 с.л. царевично брашно
• 2 с.л. пшенично брашно
• 1 ч.ч. пилешки бульон
• 1 лимон

За соса:

• 50 г захар
• 1 щипка сол
• 2 ч.л. царевично брашно
• сокът от 1 лимон
• 1 ч.л. сусамово олио

За маринатата:

• 2 ч.л. сухо бяло вино
• 1 ч.л. соев сос
• 1 белтък
• 1 щипка смлян черен пипер
• 1 щипка сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилешкото месо на тънки пържолки. Смесваме продуктите за маринатата и натриваме добре месото с тази смес. Оставяме го да престои 15 мин.

През това време приготвяме лимоновия сос: Смесваме захарта, солта, лимоновия сок и царевичното брашно. Слагаме на огъня и щом заври, прибавяме сусамовото олио. Варим 2-3 мин и отстраняваме от огъня.

Смесваме царевичното и пшеничното брашно и овалваме в сместа подсушените пилешки пържолки. Възвираме пилешкия бульон и пускаме в него месото. Варим 5-6 мин и изваждаме пържолките. Подреждаме ги в чиния за сервиране и заливаме с лимоновия сос. Гарнираме с резенчета лимон.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Начало