Кулинарни рецепти » Пиле по персийски

 Пиле по персийски

Продукти:

• 500 г обезкостено пилешко месо
• 6 с.л. царевично брашно
• 2 с.л. пшенично брашно
• 1 ч.ч. пилешки бульон
• 1 лимон

За соса:

• 50 г захар
• 1 щипка сол
• 2 ч.л. царевично брашно
• сокът от 1 лимон
• 1 ч.л. сусамово олио

За маринатата:

• 2 ч.л. сухо бяло вино
• 1 ч.л. соев сос
• 1 белтък
• 1 щипка смлян черен пипер
• 1 щипка сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилешкото месо на тънки пържолки. Смесваме продуктите за маринатата и натриваме добре месото с тази смес. Оставяме го да престои 15 мин.

През това време приготвяме лимоновия сос: Смесваме захарта, солта, лимоновия сок и царевичното брашно. Слагаме на огъня и щом заври, прибавяме сусамовото олио. Варим 2-3 мин и отстраняваме от огъня.

Смесваме царевичното и пшеничното брашно и овалваме в сместа подсушените пилешки пържолки. Възвираме пилешкия бульон и пускаме в него месото. Варим 5-6 мин и изваждаме пържолките. Подреждаме ги в чиния за сервиране и заливаме с лимоновия сос. Гарнираме с резенчета лимон.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Начало